onsdag den 5. november 2014

Jeg kan ikke bryde et mønster - Jeg kan lave et nyt.

I mødet med de mennesker, jeg støder ind i, af hvilken grund det nu måtte være, er det inspirerende at lytte til alle historier fra det levede liv og ALLE historier hver og en har deres eget soundtrack.

Jeg har efterhånden lyttet til rigtig mange historier om det levede liv og har da også leveret en del selv, vil jeg mene.

Nogle historier har været sjove, nærmest komiske, glædelige, lykkelige, inspirerende og berigende -  andre har været rædselsvækkende, dramatiske, sorgfulde og da også rørende og jeg bliver ALDRIG træt af at lytte eller fortælle, for det ER jo netop essensen i at prøve at forstå det liv, vi hver især lever og vores adfærd og måden hvorpå vi afsender og modtager budskaber.

Hvordan og hvorfor vi vælger at leve vores liv er IKKE op til mig at bedømme. Jeg har selvfølgelig en mening om det, for hvad er den helt rigtig måde at leve sit liv på egentlig?

Er der nogen " rigtig" måde? Nej vel.

OG skal jeg være helt ærlig, er det da meget nemmere at have en mening om "de andres" levede liv nu er det "rigtige" liv at leve.

En dejlig og indsigtsfuld kvinde som tilfældigvis også er min veninde sagde fornylig til mig:

Forestil dig, at du skulle bytte liv med et andet menneske og det er vel og mærke HELE pakken vi taler om, ikke kun det ydre og det indre det er ALT lige ned til den mindste dimsedut og de udfordringer der nu måtte være i den andens liv - vil du så bytte?

NEJ - det vil jeg ikke. Jeg må tage mig, som jeg er og det må I også. Derfor kan jeg jo godt gøre mig umage med at leve mit liv, så det passer for mig.

Fastlåshed i situationer mellem mennesker udspringer ofte af vor uvilje, manglende evne eller manglende overskud til at betragte situationen fra flere vinkler.

OG tænk engang hvor mange historier, vi hver især ligger inde med og hvor mange muligheder, der er for at ændre på vores historie og vores liv især, hvis der er plads til rummelighed og forståelse fra sin omverden.

Jeg kan meget hurtigt fornemme på modtagerens reaktion,  om mit budskab JEG har formidlet/afsendt bliver modtaget efter hensigten.

Hvis det ikke bliver modtaget særlig godt, ja så må jeg finde en måde hvorpå mit budskab går igennem.

Det lyder rigtig nemt. DET er det så ikke altid. 

Jeg støder på det hver dag i mit arbejde som terapeut, på arbejdspladsen og selvfølgelig især i mit privatliv og det ER en udfordring af de store jo mere jeg reflekterer over det.

Det er dog fantastisk, når det lykkes og jeg har bare besluttet mig for, at øvelse gør mester, så når det ikke lykkes, må jeg forsøge mig med en anden måde at kommunikere mit budskab ud på.

Jeg kan ikke bryde et mønster. Jeg kan lave et nyt. Så når der eksempelvis tales om mønsterbrydere, så har de som sådan ikke brudt et ofte uhensigtsmæssigt mønster , men valgt at følge et nyt og det er præcis DET der skal til, hvis jeg vil gå nye veje.

Tænker du over, hvorfor du nogle gange ikke bliver mødt og rummet og hvorfor dit budskab ikke altid falder i god jord?

Måske dit budskab har sin berettigelse - måske du skal tænke over MÅDEN hvorpå du afsender det.
Formår du at afsende det, så modtageren tager det ind, er missionen lykkedes og det i sig selv er vel en sejr.

Ja ja jeg VED det. Det lyder nemt og det er det selvfølgelig ikke hver gang. Tro mig jeg har selv gode og mindre gode erfaringer med min egen måde at afsende på - dog er jeg overbevist om, at øvelse gør mester og verden bliver et bedre sted at være i for os alle, hvis vi har opmærksomheden rettet på at vende den komplicerede kommunikation til en mere ukompliceret udgave.

Er du også bevidst om dine mønstre og er det tid til et eftersyn?

Måske mit indlæg i dag sætter noget i gang hos dig - DET håber jeg, for ellers har jeg ikke afsendt mit budskab efter hensigten.

Dejlig dag derude.